Traptreden

De vijf traptreden (nr.1 laagste trede, nr. 5 hoogte trede) zijn gemaakt van massieve stukken natuursteen in steeds verschillende lengtes, steeds in één steenvolume.

De hoogte van het stootbord wisselt: nrs. 1 en 3 hebben het hoogste stootbord, nr. 5 heeft een veel lager stootbord. De treden hebben alle dezelfde afronding en profilering, maar niet dezelfde hoekafwerking. De stootborden zijn afgewerkt met een frijnslag.

  • Traptrede 1 heeft een hoog stootbord. De rechterhoek heeft een afwerking van 90° maar de profilering loopt niet door. De trede bestond al uit twee breukstukken in 1935.
  • Traptrede 2, de rechterhoek heeft een afwerking van 90°, maar de profilering loopt niet rond door, de linkerhoek heeft een afwerking van 60°.
  • Traptrede 3 heeft een hoog stootbord, de rechterhoek heeft een afwerking van 60°, de linkerhoek laat een rond gat zien. De profilering is niet doorlopend de 90° hoek om.
  • Traptrede 4, de rechter- en linkerhoek hebben een afwerking van 90°. De profilering aan de linkerhoek loopt door, in de rechterhoek niet
  • Traptrede 5 heeft een veel lager stootbord, de rechter- en linker hoek hebben een afwerking van 90°.

De treden zijn waarschijnlijk gemaakt van bouwafval (kozijnen of trap) van het oude kasteel.

Adresgegevens

De Wildenborch
Wildenborchseweg 20
7251 KG Vorden