Putto Zomer

Het beeld is een kinderfiguur dat de Zomer voorstelt. Op de linkerschouder heeft hij een korenschoof en in zijn rechterhand een sikkel. Het rechterbeen staat iets naar achteren tegen een boomstam, het hoofd is naar rechts gewend. 

Datering is eind 17e eeuw, de maker is onbekend. Het beeld is tegelijk met de andere putto, Herfst, gekocht door A. Staring in 1920 voor zijn moeder, mevrouw J.H. Staring-Blussé.

De sokkel hoort niet bij het beeld en is tegelijk met de andere sokkel gekocht in juni 1938 door A. Staring bij Katz te Dieren. In 2015 is het beeld op de andere sokkel gezet en zijn beide putti een kwartslag gedraaid, zodat ze elkaar aankijken.

Het sokkel heeft een voor een sokkel ongebruikelijke decoratie, want die houdt een stuk boven de onderzijde op. Het niet gedecoreerde stuk is helemaal glad. De inscriptie die op de bovenzijde is aangebracht luidt: ‘Eusebius Bor. Bentinck 1660’. De sokkel heeft aan de vier zijden takken c.q. opgebonden staken waaraan fruitachtige vormen hangen en bladeren. 

Adresgegevens

De Wildenborch
Wildenborchseweg 20
7251 KG Vorden