TUINCONCERTEN OP ZONDAG 11 AUGUSTUS

Let op: wegens succes extra voorstelling om 15:00 uur toegevoegd.

Evenals in 2017 zal het NJO een uniek concert organiseren in de tuinen achter het kasteel. De organisatie van deze concerten is geheel in handen van het NJO. Ook de kaartverkoop loopt uitsluitend via hen. Klik daartoe op één van de buttons 'Tickets kopen' onderaan deze pagina.
Zoals u van ons gewend bent, zit u -bij onverhoopt slecht weer- altijd droog!
Hieronder laten we het NJO aan het woord over de formule van de concerten en over de uit te voeren stukken.

NJO muziekzomer 2019

LUISTERRIJK LANDGOED DE WILDENBORCH
Zondag 11 augustus om 12.00 uur, 13.30 uur en 15:00 uur

De omgeving van Vorden kent vele oude kastelen en buitenplaatsen. Eén daarvan is het imposante kasteel de Wildenborch. U wordt door de bewoners van de Wildenborch rondgeleid door de schitterende tuinen in Engelse landschapsstijl met antieke beelden en waterpartijen. Op twee verrassende plekken in de tuin zullen de concerten plaatsvinden: in de ‘vierkante tuin’ vult het Dostojevski Kwartet de tuin met zijn sierlijke klanken en nabij de dahliaslinger en het oude zwembad brengt het toepasselijk genaamde Nymphéas Trombonekwartet u in Franse sferen.

Deze muzikale rondwandeling zal drie keer plaatsvinden; namelijk om 12:00 uur, 13:30 uur en om 15:00 uur en duurt in totaal ongeveer twee uur.

Na afloop van deze muzikale rondwandeling is er gelegenheid om de middag af te sluiten met een drankje in de theeschenkerij in het koetshuis.

Entree voor deze muzikale rondwandeling (om 12:00, 13:30 uur of om 15:00 uur) € 22,50 / jongeren t/m 30 jaar € 17,50.

Honden worden niet toegelaten, ook niet aangelijnd.

Dostojevski Kwartet

Dostojevski Kwartet

Charlotte Basalo Vazquez - viool
Julia Kleinsmann - viool
Lisa Eggen - altviool
Emma Kroon - cello

De leden van het Dostojevski Kwartet delen een vurige passie voor het strijkkwartet en studeren sinds 2016 als ensemble aan het Conservatorium van Amsterdam en de Nederlandse StrijkKwartet Academie. Ze kennen elkaar van het Jeugdorkest Nederland en hebben elkaar gevonden in een tomeloze ambitie en energiek en eerlijk spel. Tijdens de NJO Muziekzomer brengt het kwartet een programma waarin ze een paar verborgen juweeltjes laten horen. Van het Strijkkwartet van Henriette Bosmans naar het elegante Strijkkwartet in Es van Felix Mendelssohn. Daar weten de musici wel raad mee!

Nymphéas Trombonekwartet

Nymphéas Trombonekwartet

Niels Jacobs - tenortrombone
Wilco Kamminga - tenortrombone
Tim Ouwejan - tenortrombone
Arjan Linker - tenortrombone

Aan het einde van zijn leven schilderde de Franse impressionist Claude Monet een aantal werken die samen de Nymphéas (waterlelie) -serie genoemd worden. De voorliefde voor impressionistische Franse muziek die de blazers van dit kwartet delen zorgt ervoor dat zij die naam met trots dragen. Zelfs de bezetting van dit ensemble is Frans: vier tenortrombones in plaats van de traditionele verdeling van drie tenor- en één bastrombone, zoals dat buiten Frankrijk meestal voorkomt.

Met werken van onder anderen Lili Boulanger en Maurice Ravel vertellen de musici twee sprookjes van Moeder de Gans van Charles Perrault. Zowel De dwaze wensen als Laideronnette, keizerin der pagoden zullen ten tonele verschijnen. In de sprookjesachtige tuinen van het landgoed komt dit programma echt tot zijn recht!

NJO Muziekzomer

De NJO Muziekzomer presenteert o.a. Luisterrijk Landgoed De Wildenborch! De NJO Muziekzomer is een jaarlijks terugkerend Gelders zomerfestival, met ook enkele uitstapjes buiten de regio. De organisatie is in handen van de Nationale Jeugdorkesten Nederland (NJON), dat zich al ruim zestig jaar lang richt op de ondersteuning en ontwikkeling van jong toptalent. Het uitzonderlijke talent van deze musici is te bewonderen tijdens de meer dan 85 concerten van de NJO Muziekzomer. Het ruime muzikale aanbod heeft voor alle leeftijden veel te bieden. Bovendien worden de concerten gegeven op de vele bijzondere locaties die te vinden zijn in de provincie Gelderland. Hierdoor én door het enthousiasme van de jonge musici is de NJO Muziekzomer een feest voor iedereen.

Kaartverkoop

Tickets kopen (aanvang 12:00 uur) uitverkocht
Tickets kopen (aanvang 13:30 uur) uitverkocht
Tickets kopen (aanvang 15:00 uur) extra voorstelling